Offerte aanvragen
Terug naar overzicht 22 maart 2024

De FestivalChair bestaat 25 jaar!

Vrijdag 22 maart bestaat ons bedrijf precies vijfentwintig jaar. Wat begon als een vrolijk experiment is een serieus, professioneel bedrijf geworden. Kijk met ons mee en glimlach…

 

Hoe het begon…

Tijdens zijn studie klassiek piano aan het conservatorium in Den Haag bezocht Tim Várdy regelmatig het North Sea Jazz Festival en het viel hem op dat er verschillende zalen waren zonder zitgelegenheid. Daardoor kwam hij op het idee voor een lichtgewicht en duurzaam krukje van karton dat je makkelijk kunt bedrukken en eenvoudig kunt meenemen. Tim zocht hulp van een industrieel ontwerper en de FestivalChair werd geboren!

De FestivalChair groeide al snel uit tot een originele marketingtool die omarmd werd door de internationale evenementenwereld. Ook won het krukje verschillende prijzen waaronder de Red Dot Design Award. Doordat bezoekers het stijlvolle krukje vaak mee naar huis namen, kwam Tim op het idee van een consumentenversie: de Dutch Design Chair die vanaf 2011 zijn weg vond naar het publiek in binnen- en buitenland.

 

Nog altijd springlevend…!

De FestivalChair is na al die jaren nog altijd vernieuwend, inspirerend en multi-inzetbaar, hét krukje om van een evenement iets onvergetelijks en sprankelends te maken. Wij worden nog regelmatig verrast door de creatieve toepassingen die onze klanten weten te verzinnen met dit eenvoudige, solide krukje van karton. Laat je inspireren door vijfentwintig jaar FestivalChairs!

Deel artikel