Offerte aanvragen

Dynamisch, energiek, origineel, chaotisch, creatief, inspirerend, doortastend en eigenwijs

Allemaal woorden die van toepassing zijn op Tim Várdy, de oprichter van Timon Enterprise en het gezicht achter de kartonnen Festival krukjes. De eenmanszaak die hij jaren geleden startte is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol bedrijf dat gevestigd is in het hartje van Haarlem.

Direct contact
Tim zit op een festivalchair terwijl hij piano speelt
Ons team

Ons vaste team vanuit hartje Haarlem.

Van links naar rechts: naast Tim (founder), Frans onze ict specialist. Daarnaast onze nieuwste aanwinst Daan, die de verkoop binnendienst doet. Mees is onze duizendpoot op gebied van SEO, photoshop en socials. Suzan is mede-eigenaar en niet te missen als het gaat om visie en strategie. Helemaal rechts is Lisanne, onze rots in de branding, niet alleen op de verkoop binnendienst maar ook steeds meer als manager van de toko. :-)


Ons verhaal

Bedacht tijdens zijn studie en ontwikkeld tot een wereldwijd gepatenteerd product.

Tim speelt piano op een festivalchair

Van festivalidee tot kunstobject

Tijdens zijn studie klassieke piano aan het Conservatorium in Den Haag bezocht Tim regelmatig het North Sea Jazz Festival. Daar kwam hij op het idee voor een lichtgewicht en duurzaam krukje van karton. Festival krukjes die je kunt laten bedrukken en makkelijk meeneemt, waardoor ze kunnen worden ingezet als marketingtool op een congres, beurs of evenement.

De uitvoering

Met de hulp van een industriële designer ontwikkelde Tim de FestivalChair, een internationaal ontwerp dat in korte tijd uitgroeide tot een waar kunstobject. Het krukje van karton werd wereldwijd gepatenteerd en binnen no time hadden de kartonnen krukjes een prominente plaats verworven in de internationale evenementenwereld.

Vliegende start

Bedrijven lieten steeds vaker de krukjes bedrukken in hun huisstijl en maakten de duurzame krukjes onderdeel van hun marketingcampagnes. Ook won de FestivalChair de Amerikaanse prijs voor ‘Best Marketing Tool’ van de International American Event Association en de Red Dot Design Award.

Dutch Design Brand

Overweldigd door het wereldwijde succes van de FestivalChair werd er een consumentenversie van het kartonnen krukje geïntroduceerd, de Dutch Design Chair. Al snel werd het duurzame krukje in diverse trendy designs verkocht van New York tot Parijs en van Tokio tot Brazilië. De Dutch Design Chair, winnaar van de Red Dot Design Award 2013, werd zo succesvol dat Tim besloot een nieuw merk te lanceren.

Het vervolg

Inmiddels heeft de FestivalChair nationaal en internationaal zijn plaats verworven binnen de evenementen wereld als hét krukje van karton dat voor A-merken een evenement tot een onvergetelijk evenement maakt, iedere keer weer!

Bij Timon Enterprise kiezen we voor duurzaamheid
Festivalchair duurzaam

Timon Enterprise staat voor duurzame, praktische producten die zich onderscheiden door eenvoud en schoonheid. Betaalbaar design dat breed toegankelijk is voor een grote groep mensen. Wij zijn een duurzaam bedrijf dat er bewust voor kiest de producten in Nederland te laten maken. Daarnaast hebben wij alle handling en opslag ondergebracht bij een sociale werkplaats in Amsterdam.

 

Respect voor mens en milieu is voor ons een basisvoorwaarde. De Festival krukjes zijn 100% recyclebaar en grotendeels gemaakt van gerecycled papier. Bovendien zijn de duurzame krukjes gemaakt van 100% FSC gecertificeerd karton. Daarmee sluiten we aan bij een circulaire economie.