Menu

Over ons

Dynamisch, energiek, origineel, chaotisch, creatief, inspirerend, doortastend en eigenwijs, allemaal woorden die van toepassing zijn op Tim Várdy, de oprichter van Timon Enterprise. Toen hij zijn bedrijf begon 18 jaar geleden, nam hij deze karaktereigenschappen allemaal mee. De eenmanszaak van toen is inmiddels uitgegroeid tot een stabiel bedrijf dat gevestigd is in het hartje van Haarlem.  Tim staat nog steeds aan het roer, inmiddels gesteund door een professioneel team van vaste- en freelance medewerkers.  Zijn enthousiasme en dynamiek zijn onveranderd.

Korte geschiedenis

Tijdens zijn studie piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag kwam Tim op het idee van de FestivalChair. Hij bracht toen een bezoek aan het North Sea Jazz Festival en constateerde verbaasd dat alle concertzalen zonder stoelen werden gebruikt. ‘Waarom kun je hier geen stoel huren of kopen’, vroeg hij zich meteen af.

Voort denkend op dat idee kwam hij uit bij een krukje van karton, licht in gewicht en makkelijk mee te nemen bovendien ook nog eens te bedrukken en dus ideaal voor sponsoren. Zijn ondernemende geest liet het idee uitwerken door een industrieel ontwerper en de FestivalChair werd geboren.
Het krukje van karton werd vervolgens gepatenteerd in Europa en de Verenigde Staten en wist zich binnen enkele jaren een prominente plaats te verwerven in de internationale evenementenwereld. Ook won de FestivalChair de Amerikaanse prijs voor ‘Best Marketing Tool’ van de International American Event Association.

Dutch Design Chair

Maar daar bleef het niet bij. Door zijn strakke vormgeving en praktische eigenschappen werd het krukje in veel bredere kring opgemerkt en door de toenemende vraag van stylisten, winkels en consumenten besloot Tim Várdy een variant te maken voor eindgebruikers. Dat was het begin van de Dutch Design Chair.
Al snel werd het hippe krukje met stijlvolle prints verkocht van New York tot Parijs en van Tokio tot Brazilië. Ook won de Chair de Red Dot Design Award, een prestigieuze Duitse designprijs. De Dutch Design Chair werd zo succesvol dat Tim besloot een heel nieuw merk op de zetten. Sindsdien worden onder de merknaam Dutch Design Brand vele designproducten ontwikkeld en wereldwijd verkocht. In Nederland wordt de Chair onder andere verkocht in design- en museumwinkels waaronder de Bijenkorf

Kijkt u voor meer informatie op: www.dutchdesignbrand.com

Duurzaamheid

Timon Enterprise is een duurzaam bedrijf dat er bewust voor kiest alle producten in Nederland te laten maken. De FestivalChair is 100% recyclebaar, en grotendeels gemaakt van gerecycled papier. Bovendien is het karton 100% fsc gecertificeerd. Daarmee sluiten we helemaal aan bij een circulaire economie.
Alle handling en opslag is ondergebracht bij een sociale werkplaats in Amsterdam. Respect voor mens en milieu is een basisvoorwaarde voor ons.