Offerte aanvragen
Terug naar overzicht 19 juni 2024

Maak je evenement duurzaam met FestivalChairs

FestivalChairs: Duurzame Innovatie voor Evenementen


Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Of het nou eten, kleding of energie betreft, steeds meer mensen laten hun keuzes bepalen door duurzaamheid. Dit is voor evenementen niet anders, meer en meer gasten vinden het belangrijk dat een evenement duurzaam verloopt en met zorg voor de wereld om ons heen wordt opgebouwd. Maar hoe doe je dat als organisator? Begin eens met een FestivalChair!

De meeste mensen weten inmiddels dat de FestivalChairs volledig te bedrukken zijn vanaf twintig stuks, en dat ze de hele wereld overgaan voor congressen, bedrijfsevenementen, beurzen, en festivals. Maar wij zijn vooral trots op de duurzaamheid van ons product! Hier een paar feitjes op een rijtje over waarom de FestivalChair zo duurzaam is.

1. De FestivalChairs zijn gemaakt van karton. Karton is volledig biologisch afbreekbaar. Nu is het natuurlijk wel de bedoeling dat de krukjes gewoon opnieuw gebruikt worden, en anders de recyclebak in gaan. Maar mocht er iets mis gaan tijdens de trip naar de papierbak, dan veroorzaken onze krukjes nog steeds geen schade aan het milieu en worden ze binnen een paar maanden opgenomen in de natuur.

2. De FestivalChairs zijn niet alleen duurzaam omdat ze van FSC gecertificeerd karton zijn, maar ook omdat ze voor een groot deel bestaan uit gerecycled karton. Het krukje waar je op zit heeft dus al minstens een tweede leven.

3. De FestivalChairs worden volledig in Nederland geproduceerd en gaan dus niet de hele wereld over voordat ze op locatie aankomen (uiteraard afhankelijk van de locatie van het evenement)! Zo dragen we bij aan minder transport, en daarmee ook aan minder CO2 uitstoot.

4. De productie van karton (en dus ook onze FestivalChairs) is niet te vergelijken met de CO2 belasting van kunststoffen meubels. Naast dat je dus een veel leukere stoel hebt, draagt de FestivalChair ook bij aan een schonere lucht!

5. Onze FestivalChairs zijn door hun zeer lichte gewicht makkelijk te vervoeren, er gaan maar liefst driehonderd complete FestivalChairs op één pallet. Dat bespaart dus alweer CO2 uitstoot in vergelijking met regulier meubilair.

6. En last but not least…: Het imago van je evenement. Zoals we eerder al noemden is voor bijna iedereen duurzaamheid een belangrijke issue dat niet meer is weg te denken uit de evenementenbranche. Een kartonnen krukje op je evenement laat zien dat je als evenementenorganisator betrokken bent bij de wereld en bij het klimaat. Dit geeft je gasten meteen een positiever beeld.

Deel artikel